Ένα εξαιρετικό προϊόν απαιτεί μια εξαιρετική συσκευασία
ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΤΥΛ
Επιλέξαμε να αναδείξουμε αυτό το κονιάκ μέσω μιας εκλεπτυσμένης συσκευασίας για να προβάλλουμε μια γαλλική τεχνογνωσία.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ :
Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το κονιάκ ως απεριτίφ ή με πάγο.
Μπορεί να συνοδεύσει εξίσου τις οικογενειακές σας εκδηλώσεις, τα γεύματά σας, αλλά και να είναι ο σύντροφος των βραδιών σας.
Ένα φυσικό κρασί από μια αυτόχθονη ποικιλία και μια πρωτότυπη οινοποίηση. Ποιος μπορεί να πει καλύτερα;
Απλά Braucol, είναι φρέσκος σμέουρος και μια όμορφη πικάντικη βάση: κουρκουμάς, κύμινο και μια πινελιά από φασόλι τόνκα.
Κτήμα:DOMAINE D'ESCAUSSES
Ονομασία:GAILLAC
Περιοχή:NΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ
Χρώμα:Κόκκινο
Ποικιλίες:Braucol
Μέθοδος καλλιέργειας:Βιολογική μετατροπή
Χαρακτήρας:ελαφρύ / φρουτώδες
Περιεκτικότητα:75cl
Ποσότητα θείου:πολύ λίγο ή καθόλου θειωμένο
Χρονιά:2019
Δουλεμένο με προσοχή, αυτό το κρασί προέρχεται από το καλύτερο αμπέλι μας που κυριαρχεί στην πλαγιά. Η cuvée Antonio προέρχεται από ένα όμορφο αμπέλι Merlot μέσης ηλικίας 20 ετών. Είναι στην αρχή που ξεκινά η δουλειά, η κλάδευση ήταν πιο αυστηρή στους βλαστούς και οι πράσινες συγκομιδές επέτρεψαν καλύτερη συγκέντρωση των φρούτων. Αυτό το κρασί τελικά συγκομίστηκε με το χέρι για να διατηρηθούν οι ρώγες ανέπαφες και στη συνέχεια οινοποιήθηκε σε μικρούς κάδους, επιτρέποντας και πάλι καλή εξαγωγή των στοιχείων που περιέχονται στη φλούδα και στο χυμό σταφυλιού. Η συγκομιδή ανακατεύεται τελικά 2 φορές την ημέρα μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και στη συνέχεια περνά σε βαρέλια από δρυ με λεπτό κόκκο.
Μύτη Διακριτική στην αρχή, στη συνέχεια περιπλέκεται με αρώματα από κεράσια, τρούφες και μαρμελάδα φρούτων.
Γεύση Ωραία γλυκύτητα στο στόμα συνοδευόμενη από νότες μαρμελάδας κερασιών και μεταξένιες, καλά περιτυλιγμένες τανίνες.
Γενική εντύπωση είναι ένα κρασί που ταιριάζει.
Προϊόν: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Ωριμασμένο σε βαρέλια από δρυ
Επιφάνεια: 0.5 εκτάριο
Ποικιλία: 100% Merlot
Έδαφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό- Πλαγιά
Όψη: έντονο, βαθύ, ζωντανό και φρέσκο χρώμα
Αμπελώνας : Τελείως νότια της Βουργουνδίας, στα σύνορα με το Μποζολέ, η περιοχή της ονομασίας ξεπερνά αυτή του χωριού. Το χωριό του Σαιν-Βεράν έχει ένα "d", η ονομασία δεν το έχει γιατί συλλέγεται από έξι χωριά. Ιδρύθηκε το 1971, είναι η προτελευταία ονομασία που δόθηκε στην περιοχή του Μακονέ.
Αμπελουργία :
Το έδαφος : ένας ιουρασικός ασβεστόλιθος που επεκτείνει τις ασβεστολιθικές στρώσεις της Κοτ-ντ'Ορ, ιδανικός για το Chardonnay.
Πυκνότητα φύτευσης : 8.500 φυτά/εκτάριο.
Κλάδεμα : Γκιό.
Συγκομιδή : Χειρονακτική
Αποδόσεις : 55 έως 65 hl/ha, επιτρέπει στα σταφύλια να αποκαλύψουν τις αποχρώσεις του εδάφους μας.
Οινοποίηση : Πολύ αργή πίεση, για να σεβαστεί τον καρπό. Οι χυμοί της τελευταίας πίεσης δεν κρατούνται.
Ωρίμανση : Σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με βάση τις γευστικές δοκιμές. Αυτά τα δεδομένα συμπληρώνονται φυσικά από τις τεχνικές αναλύσεις. Όπως και για όλα τα κρασιά του κτήματος.